Media

Hieronder vind je interessante berichten, artikelen of nieuws. 

Volg onze LinkedIn-pagina voor het laatste nieuws
Via onze LinkedIn-pagina houden we onze volgers wekelijks op de hoogte van alle nieuws binnen Flexprof. Volg ons daarom op LinkedIn om niets te missen.

Work Today Podcast
De podcast voor iedereen die iets heeft met bouw, civiele techniek, elektrotechniek of werktuigbouwkunde. Samen met tafelheer Bas van Mulken en chefkok Arthur Kissels praten we iedere 3 weken met ondernemers en professionals over trends, ontwikkelingen, werk en andere zaken. Beluister ze hier.

Interview Laura Stefani

Beluister het interview hier

Hoe pak je het leren van iets nieuws aan?

Om bij te blijven in de huidige marktontwikkelingen is het noodzakelijk om te blijven leren. Iedereen is het daar wel mee eens, maar dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Soms weet je gewoon niet waar je moet beginnen, in andere gevallen is uitstelgedrag je grootste vijand en weer op andere momenten heb je simpelweg problemen om de stof te onthouden.
Lees verder

Welke dag kun je het beste kiezen om thuis te werken?

Nu de coronamaatregelen al een tijdje passé zijn, zijn we ook weer, zoals voor corona,  meer op kantoor te vinden. Waar je voorheen zo uit bed kon rollen om lekker achter je beeldscherm te kruipen vanuit thuis, moet je nu iedere dag weer vroeger opstaan voor die extra reistijd. Veel werkgevers bieden wel de mogelijkheid om één of meerdere dagen vanuit thuis te werken. Maar welke dag kan je het best kiezen om thuis te werken?
Lees verder

Werken voor de energierekening, of op kantoor werken?
Eind augustus rapporteerde RTL Nieuws dat vanwege de gestegen energiekosten het thuiswerken aankomende winter al gauw flink meer geld zou gaan kosten. Gezien deze kosten is de verwachting dat mensen deze winter vaker op kantoor te vinden zijn. Daarom hebben we afgelopen week een poll op onze LinkedIn pagina gehouden om te kijken hoe dit onder onze volgers zat. Hier kwam een verrassend resultaat uit.
Lees verder

Interview 5-jarig werkjubileum Lloyd 
We beginnen de maand september goed met het vieren van een jubilaris! Op 1 september 2022 is onze collega Lloyd Borgers 5 jaar in dienst. Benieuwd hoe Lloyd terugkijkt op de afgelopen jaren? Lees dan het interview hier!

Wanneer is het tijd om van baan te wisselen?
We hebben allemaal wel eens dagen waarbij we minder tevreden zijn met onze baan dan anders. Betekent dit dat je huidige baan niet (meer) goed bij je past? Niet persé. Iedere dag is anders, dat geldt ook voor werkdagen. Sommige dagen ervaar je positiever dan andere. Herken je je echter in een of meerdere van onderstaande beschrijvingen? Dan kan een carrièreswitch interessant voor je zijn. 
Lees verder

Manieren om een gesprek te beginnen
Wanneer je net bent begonnen met een nieuwe baan, ontmoet je veel nieuwe mensen. Sommige hiervan worden je directe collega’s. Het is belangrijk om sterke werkrelaties te ontwikkelen.Daarom bespreken we in dit artikel enkele manieren waarop je gemakkelijk een gesprek kunt beginnen met je nieuwe collega’s.
Lees verder

Interview vanaf de werkvloer - Natasja
De Oosterweelverbinding: een van de grootste infrastructurele projecten van Europa. Ook onze medewerkers werken mee aan dit project, waaronder Natasja Hake. Geen werkdag is hetzelfde voor haar, wat soms leuke LinkedIn-posts oplevert. Tijd dus om eens in te zoomen op haar bijzondere werk. 
Lees verder

Welke vragen te stellen tijdens een sollicitatiegesprek?
Het stellen van goede vragen tijdens een sollicitatiegesprek laat zien dat je bent voorbereid, zorgt dat je een beter beeld hebt van de vacature waar je op solliciteert en toont oprechte interesse in de functie en het bedrijf erachter. Welke vragen als goed kunnen worden bestempeld, verschilt per gelegenheid. Daarom delen we in dit artikel graag de vragen met je, waarvan wij geloven dat ze, onafhankelijk van de situatie, goed passen.
Lees verder

De arbeidsmarkt van de toekomst
We kunnen als werkgever niet stil blijven staan. Een periode vol veranderingen ligt voor en achter ons. In de manier waarop we met elkaar werken is veel veranderd. Denk aan hybride werken door corona, maar ook de adoptie van digitalisatie en kunstmatige intelligentie (Artificial Intelligence, AI). Ook voor Flexprof betekent dit dat we ons moeten aanpassen en doorontwikkelen. Want stilstaan is geen optie. Gelukkig staan we bij Flexprof ook niet graag stil en kijken we graag vooruit. Daarom werpen we in dit artikel met elkaar een blik op de toekomst. 
Lees verder

Het verhaal van Maurice Wertz 
Onze oud-collega Maurice maakte begin januari, na meer dan tien jaar voor Flexprof te hebben gewerkt, de overstap naar een vast dienstverband bij Rijkswaterstaat (RWS). Een goed moment om samen met hem terug te blikken op zijn tijd bij ons en zijn toekomstambities bij RWS.
Lees verder

‘Bij Flexprof heb ik absoluut niet het gevoel dat ik een nummer ben’
Bij Flexprof helpen wij mee te bouwen aan je carrière. Het is voor ons daarom belangrijk te weten wat je zoekt in je werk en wat je ambities zijn. Ongeveer een jaar geleden ontmoetten we Polleke Pletzers. Zoekend naar de volgende stap in zijn carrière, met als ambitie om mensen later iets bij te kunnen brengen, gingen we samen deze uitdaging aan. Met succes!
Lees verder

ENGIE gaat samenwerking aan met Flexprof
Het Maastrichtse Flexprof heeft een overeenkomst gesloten met ENGIE Services, marktleider in de technische dienstverlening.
Lees verder