Het verhaal van Maurice Wertz

Onze oud-collega Maurice maakte begin januari, na meer dan tien jaar voor Flexprof te hebben gewerkt, de overstap naar een vast dienstverband bij Rijkswaterstaat (RWS). Een goed moment om samen met hem terug te blikken op zijn tijd bij ons en zijn toekomstambities bij RWS.

Wie is Maurice Wertz?
Maurice is 41 jaar, getrouwd en heeft twee kinderen. Met zijn gezin woont hij in Herten. In zijn vrije tijd waardeert hij goede muziek op zijn HiFi set, vliegt hij de wereld rond in zijn vliegsimulator en is hij voorzitter van een regionale carnavalsvereniging.

Loopbaan
In 2001 begon Maurice zijn carrière bij RWS als toezichthouder bij Dienstkring St. Joost, waarna een overstap naar RAW-bestekken schrijven al snel volgde. Een RAW-bestek is een stelsel juridische, administratieve en technische voorwaarden dat in Nederland wordt gebruikt voor het samenstellen van contracten in de grond-, weg- en waterbouwsector. “Om me verder te ontwikkelen begon ik me meer te verdiepen in kwaliteitsmanagement. Dit deed ik door onder andere cursussen te volgen met betrekking tot normkennis ISO 9001 en Lead-Auditor” aldus Maurice.

Dit leidde uiteindelijk tot zijn betrokkenheid bij de aanleg van het project A73-zuid als toetser. “Na deze functie werkte ik drie jaar via een recruitmentbureau voor RWS als contractadviseur op het project Ombouw Randweg Eindhoven. Hier kwam ik voor het eerst in contact met Gabriël en Ralph die later Flexprof zouden starten.” 

Vanuit Flexprof heeft Maurice vervolgens ruim 10 jaar de rol van Adviseur Contracten ingevuld bij Rijkswaterstaat PPO in het cluster ZN A Wegen. Dit onderdeel van RWS is verantwoordelijk voor het vast en variabel onderhoud van de Rijkswegen in Brabant en Limburg. “We hebben drie uitvoeringsteams, met ieder een eigen werkgebied binnen deze regio. Om de onderhoudsbehoefte vanuit de regio goed te kunnen analyseren én eventuele verstoringen in de productie bij de uitvoeringsteams te voorkomen, is er een vierde team opgericht, waar de hele onderhoudsbehoefte eerst naartoe gaat. In dit team ben ik werkzaam.” Dit team voert een eerste scan uit, een zogenoemde quickscan, om vast te kunnen stellen wat er allemaal nodig is voor de uiteindelijke realisatie. “Ongeveer 75% hiervan is zogenaamde ‘groene stroom’, die een-op-een kan worden doorgezet naar de drie uitvoeringsteams. Juist de overige 25% maakt mijn werk zo uitdagend. Deze zogenaamde ’specials’ hebben ieder zijn eigen technische uitdagingen en vereisen extra aandacht aan de voorkant. Denk hierbij aan verdere engineering, veldonderzoek, inschakelen van expertise bij derden of het compleet nieuw schrijven van een contract met daarbij de begeleiding in aanbestedings- en  uitvoeringsfase. Een actueel voorbeeld hiervan is de vervanging van veel breukruiten in de glazen geluidsschermen langs de A73 nabij Venlo dat op dit moment plaatsvindt. Dit is zo’n speciaal onderhoud dat ons team van A tot Z begeleidt” vertelt Maurice ons. 

Flexprof
Het is ondertussen alweer 13 jaar geleden dat hij Gabriël en Ralph leerde kennen vanuit het project Ombouw Randweg Eindhoven. “We hebben ook na dat project contact gehouden. Toen Gabriël en Ralph Flexprof zijn gestart, zijn we met elkaar in gesprek gegaan en heb ik de keuze gemaakt om bij Flexprof in dienst te treden.” Vanuit Flexprof heeft Maurice de mogelijkheid gekregen om verder te werken aan zijn persoonlijke ontwikkeling door middel van diverse opleidingen en trainingen. “Flexprof heeft mij hier altijd heel goed in gefaciliteerd en ondersteund. Uiteindelijk heb ik een aantal jaren geleden, in overleg met Flexprof, besloten om nog een keer de schoolbanken in te gaan voor de opleiding HBO Projectmanagement.” Naast de goede primaire voorwaarden, is ook dit wat hij absoluut kan waarderen aan het werken voor Flexprof.

Nieuwe werkgever
En nu, na meer dan tien jaar ervaring en verschillende opleidingen, heeft hij de stap genomen om direct bij RWS verder te gaan. Sinds 1 januari werkt Maurice in dienst van RWS. “Het is niet zozeer het geval dat er betere arbeidsvoorwaarden zijn bij RWS, het draaide meer om het feit dat de volgende stap op mijn carrière pad bij RWS niet ingevuld mocht worden door extern inhuur.” In combinatie met de kans waarin de rol van contractmanager onverwachts vrijkwam, besloot Maurice de volgende stap in zijn carrière te zetten en deze kans te grijpen om in de toekomst verder te kunnen groeien binnen RWS, met warme aanmoediging van Flexprof.

Toekomstambities
“Graag zou ik willen doorgroeien in senioriteit met betrekking tot contractmanagement, maar ook het realiseren van mooie projecten geeft mij meer voldoening in mijn werk. Daarnaast lijkt doorgroeien in toekomstkaders zoals strategie, met een visie op contractmanagement wellicht ook een goede optie.” 

Samen kijken we terug op een mooie samenwerking van meer dan tien jaar! Wij wensen Maurice veel succes in de toekomst en hopen dat hij de mogelijkheid krijgt om zich verder te ontwikkelen zodat hij zijn huidige toekomstambities waar kan maken.