Podcast - WorkToday

 

De podcast voor iedereen die iets heeft met bouw, civiele techniek, elektrotechniek of werktuigbouwkunde. Samen met tafelheer Bas van Mulken en chefkok Arthur Kissels praten we iedere 3 weken met ondernemers en professionals over trends, ontwikkelingen, werk en andere zaken. 

 

#1 Welkom bij Work Today

In deze eerste aflevering van onze podcast Work Today zijn onze eigen Gabriel en Ralph aan het woord. Zij hebben het over de ontwikkelingen binnen het vak en binnen Flexprof zelf. Zij vertellen onder andere hoe zij omgaan met de huidige markt, maar ook de kernwaarden binnen hun bedrijfsvoering komen uitgebreid aan bod. 

Luister hier

#2 Duurzaamheid

In deze aflevering van #worktoday hebben wij 2 gasten mogen ontvangen die hun rol binnen en voor Flexprof toe hebben gelicht. Zo zijn onze eigen Lance en Jorn van LOCABOUW in gesprek gegaan over duurzaamheid. En dan niet alleen het duurzaam bouwen, maar ook de duurzame inzetbaarheid van het personeel.

Luister hier


#3 De Overheid


In deze aflevering van #worktoday schuiven onze eigen Joep en Jim bij Bas van Mulken aan om het te hebben over werken voor 'De Overheid'. De Overheid is een ontzettend breed begrip, maar wat houdt het eigenlijk allemaal in? Dat leggen de heren in deze aflevering haarfijn uit. Wat komt er bij kijken en welke rollen worden er vervuld? 

Luister hier
 

#4 Matchmaking

In deze aflevering van #worktoday gaan we het hebben over matchmaking. Iets waar wij als Flexprof dagelijks mee bezig zijn, maar wat houdt het precies in? Samen met Bas van Mulken wordt het onderwerp belicht vanuit de opdrachtgever, Bert, en Flexprof, Lloyd.

Luister hier

 

#5 Woningcorporaties

In deze aflevering van #worktoday gaan we het hebben over woningcorporaties. Verduurzaming, labels E, F, G, huurverhoging, energiecrisis… Je wordt er mee om je oren geslagen, maar wat moet je er eigenlijk mee? In deze podcast belichten Michel van Wonen Zuid, Stèfanie van Flexprof en Bas Van Mulken al deze punten. Welke verantwoordelijk liggen bij de verhuurder, welke liggen bij de huurder en welke liggen bij de overheid? Wie betaalt voor wat en waar kun je aankloppen voor hulp?

Luister hier
 

# 6 Energietransitie

In deze aflevering van #worktoday gaan we het hebben over de energietransitie. “Op de planeet gebeurt zo veel. Kijk in de buurt. De wateroverlast die we hebben gehad, dat is nog maar heel kort geleden. De aardbevingen in Turkije… Je ziet dat er dingen gebeuren, en we weten niet waar het vandaan komt. Maar je moet er wel wat aan doen wil je het verbeteren.”

Luister hier

# 7 Trias Energetica

In deze aflevering van #worktoday gaan we het hebben over de Trias Energetica. Heb jij nog geen zonnepanelen en ben jij bang dat je de boot hebt gemist? Weet je niet of je er alsnog aan wilt beginnen of het liever zo laat? Beluister dan deze podcast!

Luister hier
 

# 8 Gemeentelijke lasten

In deze aflevering van #worktoday gaan we het hebben over de gemeentelijke lasten. Deze stijgen ieder jaar opnieuw, maar waarom? En kunnen wij daar zelf iets aan doen? Beluister deze podcast voor al je vragen en besparingstips!

Luister hier

#9 Mannenwereld

Emancipatie. Een principe waar we al jaren naar streven en wat zijn we al ver gekomen! Of valt dat in de werkelijkheid toch nog tegen? Bas stelt Marie-Claire en Laura kritische vragen over het werken in een "mannenwereld". Hoe zij er over denken, hoor je in deze aflevering van Work Today!

Luister hier