Flexprof interview met Polleke

‘Bij Flexprof heb ik absoluut niet het gevoel dat ik een nummer ben’


Bij Flexprof helpen wij mee te bouwen aan je carrière. Het is voor ons daarom belangrijk te weten wat je zoekt in je werk en wat je ambities zijn. Ongeveer een jaar geleden ontmoetten we Polleke Pletzers. Zoekend naar de volgende stap in zijn carrière, met als ambitie om mensen later iets bij te kunnen brengen, gingen we samen deze uitdaging aan. Met succes!

Hoe hebben we kennis gemaakt met Polleke?
Ongeveer een jaar geleden maakte de 26-jarige Polleke uit Riemst, na twee jaar werkzaam te zijn geweest bij Mosa in Maastricht in de technische onderhoudsdienst, een account aan op een Belgische vacaturesite. Al snel namen we contact op met Polleke om te zien of we hem wellicht konden helpen. Korte tijd daarna kwam Polleke voor het eerst langs op ons kantoor, en hoewel hij door meerdere organisaties uit zowel België als Nederland was gecontacteerd, voelde hij zich bij Flexprof het meest thuis.

Belangrijke zaken in een baan
Momenteel werkt Polleke voor Flexprof bij Enexis als dataverwerker, hier plaatst hij schetsen, die door de aannemer worden afgeleverd, in het tekenprogramma GEN. “Ik zorg ervoor dat wanneer er een storing of lekkage is, werknemers snel kunnen achterhalen waar deze vandaan komt”, aldus Polleke. 

“Mijn wensen van wat ik zocht in een baan, namelijk afwisseling en uitdaging, werden zorgvuldig meegenomen in de zoektocht door Flexprof, en zodra ik binnenstapte op kantoor kreeg ik een ontzettend goed gevoel door de vriendelijkheid van de medewerkers. Iedereen kwam langs om zich voor te stellen. Echt een warm woonkamergevoel.”

In ons initiële gesprek gaf Polleke aan dat een van zijn passies bij lesgeven ligt. Na het afronden van zijn opleiding op het hoger onderwijs, maakte hij de keuze om de lerarenopleiding te volgen. Helaas moest hij eerder stoppen wegens omstandigheden. 
Kortgeleden heeft hij te horen gekregen dat hij bij Enexis les mag gaan geven aan nieuwe tekenaars over hoe te tekenen in GEN. “Door de tijd heen merk ik dat ik mezelf steeds meer ontwikkel. Daarom ben ik dankbaar dat ik samen met Flexprof een baan heb kunnen vinden waarin ik mijn sociale aard en mijn wens om mensen iets bij te kunnen brengen, waar kan maken.”

Werken tijdens coronatijden
Net zoals velen moest ook Polleke zijn werk aanpassen aan de omstandigheden. Momenteel werkt hij vier van de vijf dagen vanuit thuis. Polleke beschrijft zichzelf echter als een vrij sociaal persoon, dus het contact dat hij normaal zou hebben op kantoor vindt hij enigszins een gemis. “Thuiswerken heeft voordelen, zoals het minder afgeleid en gestoord worden door collega’s, maar soms mis je de mensen om je heen. Voor mij zou een hybride setting van enkele dagen op kantoor en de andere dagen thuis het best uitkomen.”

We eindigen ons gesprek met de vraag of Polleke zich lid voelt van de Flexprof-familie. “Wanneer ik vragen had, belde of mailde ik. De consultants zaten er altijd bovenop en kwamen altijd snel bij mij terug met een antwoord. Daarnaast ben ik het afgelopen jaar meerdere keren op kantoor geweest, en iedere keer ervoer ik dat warme thuiskamer gevoel. Iedereen komt een praatje maken, het is niet zo dat iedereen een keer opkijkt en dan meteen verder gaat met werk. Ook op afgelopen zomerborrel was iedereen zeer toegankelijk en vriendelijk. Bij Flexprof heb ik absoluut niet het gevoel dat ik een nummer ben.” 
 

Wil jij naar aanleiding van dit interview ook in contact komen met Flexprof? Bekijk dan hier onze vacatures of laat hier je gegevens achter dan nemen wij contact met je op!